Skraplotternas historia

Sförsta skraplottenkraplotten dök upp år 1974, lanserad av den amerikanske datavetaren . De första lotterna tillverkades med manuella serienummer, men den manuella produktionen ersattes ganska snabbt av datoriserad dito, med företaget The Scientific Games Corp som pionjärer. Nu kunde skraplotterna tillverkas i en större produktion och i fler serier. De blev snabbt populära i USA och spred sig ganska fort till Europa. Numera är skraplotter den näst största spelprodukten.

Den första tidens skraplotter krävde att man skulle lyckas skrapa fram tre eller flera likvärdiga belopp för att vinna. Än i dag fungerar lotter som Triss och Tia på det här viset med tre lika skrap för vinst. Andra varianter har dock tillkommit genom åren. Speciellt på nätet där det finns skraplotter med många olika symboler, koder och öppna föremål.

Skraplottens popularitet kan spåras i att den har ett starkt spänningsmoment sov vara förhållandevis länge. Du kan sitta och skrap fram ruta efter ruta i din egen takt. Om du får ett par matchande belopp så stiger spänningen och du börjar starkt hoppas på vinst. En annan orsak till att lotten är omtyckt är att den är billig, men kan samtidigt generera en hög vinst.

På 2000-talet har skraplotterna hitta ut på internet och på bland annat Svenska Spels webbplats kan du skrapa klassiker som Triss, uppkomlingen Tia och nya , spännande lotter som Skrap-Bingo, Skrap-Kryss och Skrap-Pyramid. Skraplotterna har funnits bland hos i snart 40 år och ingenting tyder på att deras popularitet skulle vara på väg att dala; tvärtom så dyker allt fler skraplottvarianter upp på internet. Skraplotten följer definitivt med oss in på 2010-talet.