Andra skraplotter

Tialotten är inte den enda svenska skraplotten, det finns även en del alternativ att välja mellan: förutom Trisslotten, som de flesta nog känner till, även sådant som Sverigelotten och SkrapPyramid. De är alla lite dyrare en Tialotten, men kan å andra sidan ge riktigt rejäla vinster till den som har tur. Dessutom finns det ju inget som hindrar att man köper mer än en typ av skraplott.

Triss

Triss är den bäst säljande, och äldsta, Svenska skraplotten. Sedan den introducerades i Sverige 1986 har den kontinuerligt utvecklats på olika sätt. Från att från början varit som vilken skraplott som helst, så har till exempel olika specialspel införts. Som möjligheten att vinna en viss fast summa per månad under en längre tid, eller att få medverka i en dragning i TV, samt möjligheten att fördubbla, eller till och med tiodubbla, sin vinst. En trisslott kostar 25 kronor, och högsta vinsten är på fem miljoner kronor.

Sverigelotten

Sverigelotten är en skraplott från Folkspel, och allt överskott från försäljningen går till svenskt föreningsliv. På Sverigelotten kan du inte enbart vinna pengar utan även annat, som exempelvis resor, bilar och liknande. Det mesta du kan vinna i rena pengar är tre miljoner kronor, vilket inte är så illa. Lotten kostar 25 kronor, och lite under en tredjedel går till den förening som ansvarar för försäljningen av lotten. Folkspel är känt som företaget som lanserade Bingolotto, och Sverigelotten är en vidareutveckling av det konceptet.

SkrapPyramid

SkrapPyramid är en lite annorlunda skraplott, som egentligen består av två spel i ett. På en SkrapPyramidlott börjar du med att skrapa fram dina vinstnummer, och sedan skrapa rent rutor på två olika pyramider. Du vinner om en vågrätt rad enbart innehåller dina nummer. Lite mer krångligt än Triss och Tia, men mer engagerande. En SkrapPyramidlott kostar 30 kronor, och högsta vinsten är på en miljon.